WirusPC.pl: Polecam film / serial - WirusPC.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Polecam film / serial Oceń temat: ***** 1 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Prim3 Ikona

• ...
  • Grupa Forumowicze
  • Postów 52
  • Rejestracja 12-grudnia 09

Napisano 22 grudnia 2009 - 13:30

Widzieliscie Bekarty Wojny? To trzeba zobaczyc :D
I have witnessed their capacity for courage, and though we are worlds apart, like us, there's more to them than meets the eye. I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars. We are here. We are waiting.
1

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Koshimazaki Ikona

• Grupa Forumowicze
  • Postów 25
  • Rejestracja 17-grudnia 09

Napisano 22 grudnia 2009 - 13:41

Hehe, Bękarty rządzą :)
Dominic DeCoco :)

A jak już mówimy o Tarantino, to polecam Jackie Brown. Nie wszyscy znają, a film zacny.

Czy seriale też się łapią? Jeżeli tak, to polecam Dextera. Po prostu mistrzostwo. Dla mnie najlepszy serial EVER.
Trapped Inside This Octavarium
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   goose Ikona

• Grupa Forumowicze
  • Postów 25
  • Rejestracja 13-grudnia 09

Napisano 22 grudnia 2009 - 13:43

Dexter mistrzostwo :D

Ale TopGun i tak jest najlepszy :)
I feel the need, the need for speed...
-1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Kermit Żaba The King Ikona

• Grupa Forumowicze
  • Postów 9

Napisano 22 grudnia 2009 - 15:48

Jak już pisałem w innym wątku.
Top gun śmierdzi.

Jak już jesteśmy przy Tomie Kruzie to całkiem dobry film to Walkiria z nim w roli głównej.

Ostatnio widziałem "In Bruges" (pl. "Najpierw zwiedzaj potem strzelaj"). Bardzo specyficzny ale szczerze polecam.

pozdro
-1

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   root Ikona

• Grupa Forumowicze
  • Postów 22

Napisano 23 grudnia 2009 - 11:53

Jeśli chodzi o seriale, to u mnie na pierwszym miejscu jest Klan. Film jest przezabawny, Postacie graja bardzo 'powazne' role (maja bardzo 'powazne' problemy).

:rolleyes:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   crackedSky Ikona

• Grupa Forumowicze
  • Postów 34
  • Rejestracja 23-grudnia 09

Napisano 24 grudnia 2009 - 11:43

Ja z kolei nie oglądam seriali. Pewnie znalazł by się jakiś, który wciągnąłby mnie na dłużej, ale trzeba najpierw zacząć go oglądać :).
Poza tym wolę znać zakończenie jakiegoś filmu po jego obejrzeniu, a nie czekać nie wiadomo ile odcinków na zakończenie jakiegoś wątku.

Z filmów pełnometrażowych polecam komedie 'Wszystko zostaje w rodzinie' i 'Sen Kasandry'.
Spiraling up through the crack in the sky... The martyr is ending his life for mine.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   rootkitty Ikona

• Grupa Forumowicze
  • Postów 10
  • Rejestracja 21-grudnia 09

Napisano 27 grudnia 2009 - 15:48

Ostatnio zakochałam się w fimach Larsa von Triera... są niesamowite, choć bardzo trudne w odbiorze: inteligentne, pełne skrajnych emocji, idealnie odzwierciedlające rzeczywistość i psychikę ludzką, a przez to do głębi poruszające.
To jest dla mnie prawdziwa sztuka, przesycona symboliką; sztuka, która przemawia grzmiącym głosem, która szokuje swoją brutalnością i naturalizmem, która wzbudza katharsis i skłania do przemyśleń, często trudnych i bolesnych; sztuka, która ma moc pozwalającą przenosić góry.

Oczywiście nietrudno się domyślić, że grono odbiorców Triera jest raczej niewielkie :) Reżyser wymaga od widza bardzo wiele, ale daje w zamian jeszcze więcej.
Polecam wszystkim, którzy szukają w kinie czegoś więcej niż tylko taniej rozrywki, nie boją się kontrowersji i manipulacji emocjami, są otwarci na nowe doznania i punkty widzenia.

Aha... i nie radziłabym zaczynać od Antychrysta :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   bender Ikona

• Grupa Administratorzy
  • Postów 31
  • Rejestracja 06-sierpnia 09

Napisano 28 grudnia 2009 - 11:48

Ja polecam Futuramę. Jaja nie z tej ziemi :D
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   crackedSky Ikona

• Grupa Forumowicze
  • Postów 34
  • Rejestracja 23-grudnia 09

Napisano 06 kwietnia 2010 - 12:51

Jeśli ktoś lubi 'niskobudżetowe' filmy z dużą ilością akcji, i takie w których ludzie strasznie się męczą, to

polecam film 'The Collector' z 2009 roku. Koleś w masce kolekcjonuje ludzi (żywych). Dobre :).
Spiraling up through the crack in the sky... The martyr is ending his life for mine.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Prim3 Ikona

• ...
  • Grupa Forumowicze
  • Postów 52
  • Rejestracja 12-grudnia 09

Napisano 17 czerwca 2010 - 12:36

Książę Persji: Piaski Czasu / Prince of Persia: The Sands of Time
Polecam!
I have witnessed their capacity for courage, and though we are worlds apart, like us, there's more to them than meets the eye. I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars. We are here. We are waiting.
0

Strona 1 z 1