Byłabym wdzięczna za pomoc
Strona 1 z 1
Zarządzanie profilami użytkownika w Windows XP Zarządzanie profilami użytkownika w Windows XP
Napisano 17 czerwca 2010 - 09:08
Mam dwa profile w Windows XP: profil administratora oraz drugi profil z ograniczeniami - gościa. Gdy pracuje na profilu administratora i instaluje programy, później gdy loguję się w profilu gościa programy te są niewidoczne. Nie mogę znaleźć i nie pamiętam gdzie się to w ustawieniach zmienia.
Napisano 17 czerwca 2010 - 09:13
Użytkownik Jula dnia 17 czerwca 2010 - 09:08 napisał
Mam dwa profile w Windows XP: profil administratora oraz drugi profil z ograniczeniami - gościa. Gdy pracuje na profilu administratora i instaluje programy, później gdy loguję się w profilu gościa programy te są niewidoczne. Nie mogę znaleźć i nie pamiętam gdzie się to w ustawieniach zmienia.
Instalujesz te programy dla wszystkich kont? Czy tylko dla jednego użytkownika?
Korzystasz z konta Gościa? Samo Złooo.....
I have witnessed their capacity for courage, and though we are worlds apart, like us, there's more to them than meets the eye. I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars. We are here. We are waiting.
Napisano 17 czerwca 2010 - 09:19
Użytkownik Prim3 dnia 17 czerwca 2010 - 08:13 napisał
Instalujesz te programy dla wszystkich kont? Czy tylko dla jednego użytkownika?
Jeśli chodzi o drugie konto, które nazwałam "gościa" to chodziło mi o konto z ograniczeniami.
Programy instalowałam na profilu administratora.
Napisano 17 czerwca 2010 - 09:24
Użytkownik Jula dnia 17 czerwca 2010 - 08:19 napisał
Programy instalowałam na profilu administratora.
I może zainstalowałaś je tylko na koncie administratora.
Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz, tylko zazncacz opcje "Zainstaluj dla wszystkich użytkowników", czy jakoś tak
Co to za program?
I feel the need, the need for speed...
Napisano 17 czerwca 2010 - 09:34
Użytkownik goose dnia 17 czerwca 2010 - 09:24 napisał
I może zainstalowałaś je tylko na koncie administratora.
Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz, tylko zazncacz opcje "Zainstaluj dla wszystkich użytkowników", czy jakoś tak
Co to za program?
Co to za program?
Instalowałam wiele programów np. Mozilla Firefox, GG, itp.
Nie przypominam sobie, aby podczas instalacji programów pojawił mi się taki komunikat o którym piszesz.
Wydaje mi się trochę bez sensu instalować te same programy jeszcze raz.
Napisano 17 czerwca 2010 - 09:35
Konto z ograniczeniami jest w porządku jeśli ktoś nie 'grzebie' specjalnie w windowsie.
Jeśli chodzi o Twój problem, to podpisuję się pod tym, co napisali ziomy wyżej.
Trzeba zainstalować program dla wszystkich. Jeśli się nie uda, to znaczy, że program,
który instalujesz jest przedpotopowy i odpala się tylko na koncie administratora.
Przetestuj, czy np. Mozilla Firefox zainstalowana na adminie odpali siÄ™ na tym ograniczonym koncie.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o Twój problem, to podpisuję się pod tym, co napisali ziomy wyżej.
Trzeba zainstalować program dla wszystkich. Jeśli się nie uda, to znaczy, że program,
który instalujesz jest przedpotopowy i odpala się tylko na koncie administratora.
Przetestuj, czy np. Mozilla Firefox zainstalowana na adminie odpali siÄ™ na tym ograniczonym koncie.
Pozdrawiam
Spiraling up through the crack in the sky... The martyr is ending his life for mine.
Strona 1 z 1

Logowanie

Do góry